Interliga

Při jedné rozsáhlé diskusi došlo i na Interligu. Tady je moje reakce.

Dostal jsem na Facebook dotaz od nějakého člověka, který se podepsal jako Interligista. A dotaz zněl jestli ve svém pojetí kuželek počítám s Interligou. Tady vám zkopírovávám moji odpověď.

Vážený kolego, když se zaváděla Interliga, tak jsem byl presidentem ČKA. Ostatní účastníci hlasování určitě potvrdí, že jsem byl proti, ale jako president, jsem se musel podřídit většině, která tento projekt prosadila. V současné době už nemusím držet „basu“, tak tady je můj názor.

Interliga je v našich soutěžích cizorodý prvek. Kdo ji chce hrát, tak ať ji po nedělích klidně hraje. Pořád chtějí hrát bez soupisek, tak ať hrají bez soupisek, mohli by si tam hrát třeba i bowlingovými koulemi. Ale ať v sobotu hrají naše soutěže, podle našich pravidel, o mistra ČR a o účast v mezinárodních soutěžích. Krajským přeborníkem je také družstvo, které vyhrálo krajskou soutěž a ne družstvo z daného kraje, které kraje v nějaké vyšší soutěži. Tak jak může být mistrem ČR družstvo, které hraje nějakou nadnárodní soutěž. Podle mého názoru a citu je to proti smyslu sportovního soutěžení. Asi jsem Vás nepotěšil, ale dál respektuji většinové rozhodnutí.

Článek vyšel dne 21. 7. 2019 na Open-foru